Palm User Message Board 首頁 Palm User Message Board
give up phpBB! we must

常見問題常見問題   搜尋搜尋   會員列表會員列表   會員群組會員群組 
 個人資料個人資料   登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息   登入登入 

[愛情 - 宣言] 向所愛的人說出心裡話
前往頁面 上一頁  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  下一頁

發表新主題   回覆主題    Palm User Message Board 首頁 -> 愛要怎麼說 Printable version
上一篇主題 :: 下一篇主題  
發表人 內容
littlesheepo
行長

發表發表於: 2003-01-10 23:07    文章主題: 引言回覆

雖然我所遇到既人唔算太多or太少 , 但你係對我最好 , 最就我既一個亦係最後既一個~~
比我講句多謝呀~~我好多謝你對我咁好 , 好多謝你0係發細路女脾氣既時候忍我 , 係我唔開心既時候令我開心~~
我知我有時做左D你唔鍾意我做既野 , 我會為你而改ga~!!只要你開心 , 我就一樣會開心~~ Very Happy
我知我可能真係好好好細路女~有時令你唔知點好....... Razz
但我想話比你知~我真係好好好好好好好愛你ga~!!
我唔想冇左你~冇左你 , 我做咩野都會亂哂~咩都做唔到~
雖然係好傻......但我真係好想可以同你一生一世ga~!! Very Happy
唔好離開我呀~~好唔好呀~?
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 雅虎訊息通
祖神
低級老師

發表發表於: 2003-01-10 23:15    文章主題: 引言回覆

littlesheepo 寫到:
雖然我所遇到既人唔算太多or太少 , 但你係對我最好 , 最就我既一個亦係最後既一個~~
比我講句多謝呀~~我好多謝你對我咁好 , 好多謝你0係發細路女脾氣既時候忍我 , 係我唔開心既時候令我開心~~
我知我有時做左D你唔鍾意我做既野 , 我會為你而改ga~!!只要你開心 , 我就一樣會開心~~ Very Happy
我知我可能真係好好好細路女~有時令你唔知點好....... Razz
但我想話比你知~我真係好好好好好好好愛你ga~!!
我唔想冇左你~冇左你 , 我做咩野都會亂哂~咩都做唔到~
雖然係好傻......但我真係好想可以同你一生一世ga~!! Very Happy
唔好離開我呀~~好唔好呀~?

放心啦~您對我咁好,又咁靚女,我又點捨得唔要您呢?(但係main point唔係您靚先唔會唔要您 Very Happy )
有時我既性格可能係會難忍小小,但係我希望我地係有將來~
我唔係玩玩下~您知架~Very Happy
所以,我希望我地可以結婚,生返2件
最後,我對住所有pumber同您講:sheepo,我愛您!!!
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站
voodoo_cowboy
訓導主任

發表發表於: 2003-01-11 12:29    文章主題: 引言回覆

對不起哦,因為生病的緣故,整個聖誕節都沒有好好的陪著你,原本計畫好的旅程都一一告吹。
不過我很有信心,我們還有數十個聖誕節要一起渡過,今年沒有完成的,明年定能一一完成。
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 參觀發表人的個人網站 MSN Messenger
無聲淚
訪客

發表發表於: 2003-01-13 22:46    文章主題: 引言回覆

愛?
...我可以說是不愛任何人,也可說是愛所有人...
甚麼是愛?愛一個人是否要他到哪我都要跟丫?是否愛我外婆便可跟她去丫?(我想,但我明知不應這樣做)
又或者是我愛我的朋友便要癡住他們,令他們覺得我煩和討厭,直至想跟我絕交丫?

戀愛?不敢
親愛?已失去
友愛?只願長存

或許我的確被傷過,無奈已不知痛...既然已被推下谷底,受傷,試過掙扎也仍只會更傷,那麼我又何必掙扎呢?留在谷底不站起來,便不會再跌,不會再傷.
多次受傷的小鴨情願長留谷底躲藏.
回頂端
皇甫月影
風紀

發表發表於: 2003-01-31 19:14    文章主題: 引言回覆

Thx Ash
I love u~Razz
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
storyman
訪客

發表發表於: 2003-02-05 1:30    文章主題: 引言回覆

每一次入黎呢條thread,我都有d驚,因為它記載左我曾經有一段時間既真和幻稚。真,因為我曾經真心愛過果個人,幻稚,亦因為我真心愛過果個人。最後,我地既感情,又或者我既感情,係無聲無色間結束。

但係,再一次,我入番黎,準備對另一個人,說一些話。我怕,我仍然怕,但我更厭倦不清不楚,所以我還是要說:

日子一日一日咁過,可唔可以,對我公平d,比個答覆。是走,是留,還是等,都唔好再逃避,比個答案我丫。

謝謝。
回頂端
FREDRICK YEUNG
訓導主任

發表發表於: 2003-02-05 4:24    文章主題: 引言回覆

這幾天經常在想該不該跟你說... 該不該讓你知道... 我曾應承過自己不要再做令自己後悔的事... 我怕我會後悔沒跟你說... 但更怕說完之後會失去你這個好朋友... 何況... 應是我一廂情願... 怎麼辦... 很想念你...
和自己賽跑的人
低級老師

發表發表於: 2003-02-05 13:51    文章主題: 引言回覆

是你的聰明和口才
挑衅起我的不甘心
是我的不甘
帶起我的動力
激發我的好勝心理
所以,在這裡
我拿著那張Highest Honor奬狀
多謝你。
楊過
風紀

發表發表於: 2003-02-12 23:04    文章主題: 引言回覆

一萬二千幾句我愛你
如果一日講一句
可以講三十幾年
回頂端
hill
訪客

發表發表於: 2003-05-22 14:18    文章主題: 引言回覆

從沒希望你看見這段說話,

可是內心卻渴望你能領會,

在甜蜜對白的背後,

是我熊熊的渴望,

我願用盡一生,

守護著如陽光般燦爛的你!

愛你,願我傾出畢生只愛著你~
回頂端
ukyoxin
低級老師

發表發表於: 2003-05-22 14:47    文章主題: 引言回覆

忙得不可開交既深夜接到妳既電話,"what can i ask for more." 係依度點一首Beetles既When I am 64,希望我地有將來.
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 參觀發表人的個人網站
PASU
班長

發表發表於: 2003-05-22 21:03    文章主題: 引言回覆

真係好亂, 但希望你明白我既心意
回想一下, 原來自己係好煩.... 煩到自己都覺得"un頂able"
但我.. 今次是真的.. 慢慢喜歡你了
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件
meao
風紀

發表發表於: 2003-05-24 22:05    文章主題: 引言回覆

山無崚,天地合,才敢與君絕。
回頂端
晴天
風紀

發表發表於: 2003-05-24 23:11    文章主題: 引言回覆

願永遠 兩依戀 願我與你永遠情不變 情話句句永講不厭 亦沒法完
危難處兩家彼此勸勉情互獻又似春風送暖莫說相識於偶然是天公有意差遣

沒計算 愛深淺但我已覺察到情溫暖期望愛意永不改變默默愛憐
緣份有了始終可碰見能遇見月姥穿針引線願信相識非偶然彼此一見意相牽 情牽一線

~~懷念那天共會面 那日初相見令我心即刻似觸電情路挽手共漫步 永行不厭我在你 你在我身邊 ~~

願永遠兩依戀在腦海常可看見 共你牽手走進教堂開心等那一天 情牽一線 Embaressed
回頂端
edithyi
訪客

發表發表於: 2003-05-28 7:41    文章主題: 引言回覆

你還好嗎??最近我又再想起你了,我想你也認不到我吧!!

有一天看見你把頭髮染成藍色,我真的很心痛,怕你學壞。雖然我沒有什麼資格去說你,但是我希望你活得很好,快樂地生活,不要走錯路。

很可笑吧!!雖然你曾扮作看不到我,但是我是看到你的。你可能已忘了曾深深地喜歡你的我,但是我未曾忘記你。有時在街上看見與你相似的人,我都會再看多幾眼帶望哪個人是你。但是,當我看見你時,卻永遠開不了口和你打招呼,什至看多你幾眼。因為我害怕你更討厭我,我只好在你遠走後,再慢慢看你的背影將它記在我的腦海中。
這些與你有關的記憶,有時想起會令我笑,又會令我哭,我覺得自己真像一個瘋子!!

希望有一天,你可能會記起我這個人吧!!
回頂端
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    Palm User Message Board 首頁 -> 愛要怎麼說 所有的時間均為 台北時間 (GMT + 8 小時)
前往頁面 上一頁  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  下一頁
2頁(共9頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票